Bahçe bakımı nasıl yapılır diyorsanız, bahçede yetişen bitkilerin gelişimi için düzenli ve yeterli miktarda sulama yapmak çok önemlidir. Ancak doğru bir şekilde ve gerekli seviyede sulama yapmadığınızda bitkilerinize yarar yerine zarar verebilirsiniz. Bu nedenle sulamaya dair bazı püf noktaları öğrenmenizi ve bahçe bakımında pratik bilgileri uygulamanızı öneriyoruz. İşte bahçe sulama ile ilgili en temel ve önemli bilgiler.


Suyu Eşit Dağıtın

Sulama yaparken nemin, suladığınız bitkinin veya yeşillik alanın tamamına homojen olarak dağılmasını sağlayın. Sulamaya başlarken kaynaktan çıkan suyun tazyiğini düşük seviyede tutun. Sonrasında su miktarını kırılgan bitki ve çiçeklere zarar vermeyecek ölçüde artırın.


Dökülen Yaprakları Toplayın

Bahçenize dökülen yapraklar ıslak kaldığında bitkisel hastalıklara neden olur. Toprağın verimini düşüren ve bahçede yetişen bitkileri olumsuz etkileyen bu durumu önlemek için yaprakların kuru kalmasına özen gösterin.


Suyun Köklere Ulaştığından Emin Olun

Doğru sulamanın en önemli adımı su miktarını ideal şekilde ayarlayabilmektir. Toprağın yüzeyini kaplayan ancak köklere inmeyen su, yetersiz sulama yapıldığını gösterir. Aşırı sulama ise kökün çürümesine neden olur. Bu nedenle toprağın her yerine eşit ölçüde yayılacak şekilde sulama yapmaya ve her bitkinin ihtiyacına göre kullanacağınız su miktarını ayarlamaya özen göstermelisiniz.


Toprağı Havalandırın

Toprak suyu emdiğinde köklerin hava alması için gereken boşluklar dolar. Bu da köklerin havasız kalmasına neden olur. Bu durumu önlemek için suyu emen toprakta sulama yaparken toprağı basit cisimler yardımıyla havalandırmaya çalışın.