Bahçe sulama hortumu seçerken hortumun malzemesi, su basıncı, çapı, uzunluğu ve şeffaflığı gibi birçok özelliğe dikkat etmeniz gerekir. Bunlardan en belirleyici kriter, genellikle hortumun üretildiği malzemedir. Peki, bahçe sulama hortumu nasıl olmalı?


Malzemeye Göre Hortum Seçimi

Malzemesine göre kauçuk, PVC, silikon, plastik ve naylon gibi farklı hortum türleri bulunur. Silikon olanlar PVC hortumlara benzer görünümdedir. Silikon hortumun PVC'den farkı, bükülmüyor olmasıdır.


Hangi Hortum Daha İyi?

PVC hortumların katman sayısı arttıkça kullanım ömrü uzar. Yüksek basınç ve sıcaklık farklılıklarına dayanıklı hale gelir. Naylon hortumlar hafif olmasına karşın basınca karşı diğer malzemeler kadar dayanıklı değildir. Plastik hortumlar çok çabuk deforme olur. Bu nedenle plastik hortum kullanmanızı önermiyoruz.


Kauçuk Hortumun Avantajları

Kauçuk hortumların tek dezavantajı, büyük hortum kütlesi halindeyken taşınmasının zor oluşudur. Bunun dışında UV ışınlarına, sıcaklığa, basınca karşı oldukça dayanıklı, mukavemeti yüksek ve elastikiyeti fazla bir malzemedir. Kauçuk hortumlar bahçe sulama işlerinde dört mevsim kullanılabilir.